Tüp bebekte neler yenmez? Tüp bebekte neler yenmez?, Tüp bebek yaptıranlar ne yememeli?, Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?, Tüp bebek tedavisinde yoğurt yenir mi?, Tüp bebek transfer sonrasi ne yemeli?, Tüp bebek ile hamile kalanlar nelere dikkat etmeli?
Tüp bebekte neler yenmez?
Tüp bebek yaptıranlar ne yememeli?, Kafein tüketimi tüp bebek tedavi başarısını azalttığı gibi düşük riskini de arttırmaktadır. İşlenmiş etler, sakatatlar, az pişmiş et ve et ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, pastörize olmayan süt ve süt ürünleri embriyo transferi sonrasında yenmemelidir.
Tüp bebek yaptıranlar ne yememeli?
Tüp bebek yaptıranlar ne yememeli?,
Kafein tüketimi tüp bebek tedavi başarısını azalttığı gibi düşük riskini de arttırmaktadır. İşlenmiş etler, sakatatlar, az pişmiş et ve et ürünleri, kabuklu deniz ürünleri, pastörize olmayan süt ve süt ürünleri embriyo transferi sonrasında yenmemelidir. Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?
Embriyonun rahme tutunması için ne yemeli?,
Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz. Tüp bebek tedavisinde yoğurt yenir mi?
Tüp bebek tedavisinde yoğurt yenir mi?,
· Meyve ve yoğurt tüketilmelidir. · Kesinlikle fast food yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Tüp bebek transfer sonrasi ne yemeli?
Tüp bebek transfer sonrasi ne yemeli?,
Embriyo transferinden sonra protein açısından zengin gıdalar, meyve ve sebzeler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar, süt ürünleri veya alternatifleri ve folik asit içeriği yüksek gıdalardan oluşan dengeli bir beslenme faydalıdır. Susuz kalmamak ve kafein ve alkolü sınırlamaya devam etmek de önemlidir. Tüp bebek ile hamile kalanlar nelere dikkat etmeli?
Tüp bebek ile hamile kalanlar nelere dikkat etmeli?,
Tüp bebek tedavisi ve gebelik boyunca sigara ve alkol kullanılmamalıdır. Tüp bebek tedavisine başlandıktan sonra anne adayı aşırı egzersiz ve spor yapmamalıdır. Tüp bebek tedavisi boyunca annenin yapması gereken özel bir diyet yoktur. Ancak vitamin ve minerallerden zengin, taze sebze ve meyve içeren diyetler uygundur. Tüp bebek yaptıranlar nelere dikkat etmeli?
Tüp bebek yaptıranlar nelere dikkat etmeli?,
· Tüp bebek tedavisi sürecinde en önemli şey bol bol su tüketmektir. Kola ve çay gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. · Vücudun folik asit ihtiyacını karşılamak amacıyla yeşil yapraklı sebzeler ve bunun yanı sıra fındık, badem gibi kuruyemişler tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi gören kadınlar nasıl beslenmeli?
Tüp bebek tedavisi gören kadınlar nasıl beslenmeli?,
Koyu yeşil yapraklı besinler, fındık, avokado, zeytin, zeytinyağı, badem, ayçiçeği çekirdeği gibi bol miktarda E vitamini içeren besinlerin tüp bebek tedavisi sırasında tüketimi olgun yumurta elde etme oranını artırarak yumurta verimini artıran yiyecekler arasında bulunmaktadır. Tüp bebekte yumurta kalitesini artırmak için ne yapmalı?
Tüp bebekte yumurta kalitesini artırmak için ne yapmalı?,
Rahim içinde var olan fonksiyonel ve yapısal bozuklular, embriyonun rahme tutunmasına engel olabilir. Ayrıca polip ve miyom gibi iyi huylu tümörlerin varlığında da embriyo, rahme tutunamayabilir. Embriyonun rahme tutunmasını ne engeller?
Embriyonun rahme tutunmasını ne engeller?,
Çinko rahim iç zarını kuvvetlendirip, kalınlaştırmaya yardımcı olan progesteron yapımında rol oynar. Her gün fındık, badem, ceviz, brezilya fıstığı, kabak çekirdeği gibi yiyeceklerin çiğ olanlarından tüketmeye çalışın. Yaşam tarzınızı iyileştirin. Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği yenir mi?
Transferden sonra çiğ kabak çekirdeği yenir mi?,
Burada özellikle rahim iç dokusunu, rahim kasılmalarını arttıran; Kahve, kola, Çikolata, Soda, Ananas, Maydanoz, Nar, Hurma gibi özel besinlerin rahim kontraksiyonlarını ve rahimdeki kasılmaları arttırdığını bildiğimiz için özellikle bu tür gıdaları hastalarımıza yasaklıyoruz. Tüp bebekte çikolata yenir mi?
Tüp bebekte çikolata yenir mi?,
Şekerli yiyeceklerden hoşlanılıyor ise tatlı ihtiyacını karşılamak için meyve, doğal bal, pekmez, ev yapımı reçel tercih edilebilir. Sağlıklı hamilelik için de önemli olan protein, çinko ve demir kaynağı olan hayvansal protein kaynağı et, tavuk, hindi ve balık tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisinde pekmez yenir mi?
Tüp bebek tedavisinde pekmez yenir mi?,
Kan testi pozitif olursa gebelik gerçekleşmiş demektir. Tüp bebek tedavisi gören anne adayında bel ağrıları, karın ağrısı, bulantı, hafif lekelenme durumlarının yaşanması bebeğin tutunma belirtileri olabilir. Lakin bazı anne adaylarında bu belirtiler gözükmeyebilir bunların olmaması gebe olmadığı anlamını taşımaz.